Tips

3 tips på sidoinkomster för dig som kan jobba hemma

Du som kan jobba hemma kan utnyttja den möjligheten till att få en extra sidoinkomst. I det här inlägget tipsar vi om 3 olika sätt.

Hyra ut saker

En fördel med att utgå ifrån hemmet i sitt jobb är närheten till den logistikhub som man behöver får att bedriva uthyrningsverksamhet. Eftersom att många jobb inte kräver att du är tillgänglig exakt hela tiden så öppnas det upp för möjligheter. Att gå ifrån 5-10 minuter för att lämna över ett par bilnycklar eller motsvarande brukar inte vara några problem. Tvärtom kan det vara bra för din produktivitet att få en liten paus och möjlighet att tänka på något annat en kort stund.

Vi har skrivit om flertalet olika idéer på saker att hyra ut inom flera olika kategorier. Läs mer genom länkarna i listan nedan.

Arbetsredskap

Boende och fritid

Frilansa

Även om du kan jobba hemma så ska du givetvis inte använda din arbetstid till andra saker. Då kan det bli svårt att sköta ditt jobb och du kan få problem. Men att jobba hemifrån medför en större flexibilitet på flera sätt. Du kan till exempel sprida ut arbetstiden över dagen och på så sätt enklare kombinera med ett frilansuppdrag. Dessutom sparar du tid på pendlingen till och från jobbet, tid som istället kan läggas på frilansandet.

Att frilansa är också något som vi har ett par förslag på. Det kan du läsa mer om via länkarna i listan nedan.

Sälj saker från hemmet

Precis som med uthyrning så blir också olika typer av försäljning enklare att sköta för dig som kan jobba hemma. Även här så har man både, logistiken, flexibiliteten och tiden på sin sida. Det blir enklare att få till överlämningar av sålda objekt och det blir också lättare att hitta tid till att administrera allt runt omkring. Till exempel sköta marknadsföring eller posta paket, om det är e-handel man fokuserar på.

Vilken typ av försäljning det handlar om kan variera. Det kan handla om att sälja en råvara, som exempelvis ved, men också att köpa och sälja saker på nätet. Det kan också vara en digital produkt, som en e-bok. Det skulle faktiskt också kunna vara en gårdsloppis, även om det då sannolikt behövs lite hjälp av någon om den är öppen under din arbetstid.

Samtliga nämnda idéer går att läsa om i listan nedan.