Idéer, Tjänster

Bli hundvakt

Tycker du om hundar? Många hundägare behöver ibland hundpassning, så du kanske skulle kunna tjäna lite extra pengar på att bli hundvakt?

Hur går man tillväga för att bli hundvakt? Antingen gör man på det gamla, traditionella sättet och sätter upp lappar eller sprider ordet genom vänner och bekanta. Eller så använder man sig av nya gig-tjänster som Rover där man kan registrera sig för att bli hundvakt.

Kalkyl

Vad kan man då ta betalt som hundvakt? Efterforskningar på nätet visar att priserna kan skilja en hel del. Ett hunddagis kostar ofta mellan 3 000 och 6 000 kronor i månaden. Dagskostnaden för privat hundpassning verkar ofta ligga på mellan 200 och 500 kronor per dag, men kan variera ännu mer. Vill man betala per timme så anger exempelvis gig-tjänsten Yepstr att det kostar från 150 kronor i timmen.

För att få fram en siffra att räkna på så gjorde vi en sökning på Rover för centrala Göteborg och gick på summan 200 kronor per dag, vilket var i det lägre spannet. Det innebär att, om vi utgår ifrån dagspassning, att 5 tillfällen per månad ger en inkomst på 1 000 kronor.

Detta kanske låter lite futtigt. Men för en hundvan person så går det dock säkert utmärkt att passa två hundar samtidigt och då dubblas genast intäkten. Klarar man tre så tredubblas den. Dessutom går det att kombinera hundpassandet med att plugga eller något annan aktivitet. Kanske ett ytterligare sidoprojekt? Det är nog här potentialen i det här sidoprojektet finns.

Om man sköter allt själv så tar man också hand om hela intäkten medan gig-tjänster i regel tar en procentandel av intäkten.

Nackdelar med att bli hundvakt

Vilka är då nackdelarna med att bli hundvakt? Nackdelar är viktiga att identifiera som en del i att utvärdera en affärsidé. Det kan vara allt från mycket administration till rena risker.

  • Du behöver givetvis gilla hundar för att det ska funka. Om man inte gör det så är det nog bättre att hitta någon annan sidoinkomst.
  • Om man inte passar flera hundar samtidigt så blir inkomsten relativt låg.
  • Även om man gillar hundar så innebär det en del administration att hämta och lämna hundarna. Särskilt om man passar flera samtidigt.

Sammanfattning

Att bli hundvakt är ett enkelt och kul sätt att få en sidoinkomst för dig som gillar hundar. Men det krävs sannolikt att du passar flera samtidigt om det ska bli några pengar att tala om. Alla överlämningar av hundar kräver också en del administration, särskilt om du passar flera samtidigt. Men en fördel med hundpassandet är att det går att kombinera med andra saker. Till exempel investera eller vissa frilansjobb.

Vad tycker du om idén? Har du något du skulle vilja lägga till eller påpeka? Kommentera gärna!