Affärsutveckling, Tips

Så kan du kombinera sidoinkomster

Att kombinera sidoinkomster kan vara ett smart och resurseffektivt sätt att tjäna lite extra pengar. I det här inlägget listar vi ett par olika sidoprojekt som kompletterar varandra bra.

Hyra ut minigrävare och skotta snö

Ett intressant sätt att kombination sidoinkomster skulle kunna vara att ha en minigrävare som man hyr ut under stora delar av året. Under vintermånaderna är det lågsäsong för markarbete. Då kan man istället sätta på ett plogblad och erbjuda att röja snö åt människor i närområdet i samband med kraftigare snöfall.

Hyra ut förvaring och valfri annan uthyrningsverksamhet

Har du till exempel en lada eller ett stort uthus? Delar av denna kan hyras ut som förvaring till andra medan en annan del kan användas till att förvara exempelvis cyklar, kajaker eller annan uthyrningsverksamhet som tar en del plats i anspråk. Att förvara 10-20 cyklar eller kajaker i ett garage eller förråd är inte det enklaste, men med ett större utrymme i en lada eller ett uthus så blir det genast ett mindre problem.

Onlineverksamhet och hundvakt

Om du sitter hundvakt så kanske du får en del tid över mellan hundpromenaderna. När hundarna vilar i soffan eller på en filt så kan du passa på att ägna dig åt din onlineverksamhet. Det kanske är en e-handel, att köpa och sälja begagnade saker på Tradera, ett nyhetsbrev eller en digital kurs.

Kombinera olika typer av frilansjobb

Är du både duktig på att fotografera och på att skapa grafiskt material? Då kan du sälja in det som ett paket. Företag som arbetar med frilansare tycker ofta att det är smidigt om samma person kan göra flera saker. Då blir det färre personer inblandade i olika projekt och leveranser och de kan arbeta mer effektivt.

Hyra ut boende och erbjuda guidade turer

Att hyra ut sin lägenhet eller en gäststuga är vanliga sätt att skaffa en sidoinkomst som vi har skrivit om tidigare. Detta skulle med fördel kunna kombineras med att erbjuda guidade turer eller annan service. Det kan göras mot en extra avgift eller i ett paket, men det går också att erbjuda det som en service som ingår i boendet. På Airbnb är det vanligt med det sistnämnda, att de som hyr ut kanske sätter ett lite högre pris men sedan överraskar sina gäster med diverse gratistjänster för att göra dem nöjda och få ett bra betyg.

Mer läsning om att kombinera sidoinkomster

Vill du ha mer idéer och inspiration kring hur man kan kombinera sidoinkomster med varandra? Det finns det mycket att läsa på engelska, eftersom “side hustles” är stort i USA.