Tips

4 sidoinkomster för dig som bor i stan

Att bo i en stad medför utmaningar att bedriva vissa verksamheter. Men det finns också fördelar. Vi listar några sidoinkomster som passar för dig som bor i stan.

När det gäller möjligheterna att bedriva sidoprojekt i stan är det kanske först och främst utmaningarna man tänker på. Uthyrning av stora maskiner är till exempel betydligt svårare och kräver då i regel att man hyr en lagerlokal eller liknande. Det är också dyrare och krångligare att äga eller införskaffa fastigheter och mark i stan – till exempel om man vill hyra ut förråd eller parkeringsplats.

Men det finns självklart också fördelar. Att bedriva sitt sidoprojekt i en stad gör att produkten eller tjänsten blir tillgänglig till fler och den adresserbara marknaden blir därmed större. I det här inlägget ger vi några tips på sidoinkomster för dig som bor i stan.

Hyra ut lägenhet eller gäststuga

En lägenhet som ligger i en stad – gärna en större sådan – är uppenbarligen mer attraktiv på hyresmarknaden än en lägenhet på mindre ort. Om man har turen att ha en lägenhet i någon av våra storstäder eller residensstäder så är det sällan några problem att få den uthyrd.

Gällande gäststuga så kostar en sådan lika mycket att uppföra oavsett var i landet den är placerad – men marknaden gör att det går att få in en högre hyra på den i en större stad som många vill bo i.

Här kan du läsa våra inlägg om att hyra ut sin lägenhet eller en gäststuga.

Frilansa

Frilansjobb är inte beroende av någon plats. Därför skulle man kunna säga att det är platsneutralt och därmed inte borde platsa på listan över bra sidoinkomster för dig som bor i stan. Men att bo i stan för faktiskt med sig många fördelar för en frilansare. Till exempel möjligheten att sitta och jobba ihop med andra frilansare och byta erfarenheter med varandra. Dessutom är det enklare att kunna ta ett informellt möte i form av en lunch eller en fika med en potentiell uppdragsgivare än att behöva ha ett mer formellt videomöte.

Passa gärna på att läsa inläggen om att frilansa som webbutvecklare, som fotograf, grafisk formgivare eller inom content marketing.

Hyra ut verktyg

Att hyra ut verktyg är en sidoinkomst som passar extra bra att ägna sig åt i en stad. Detta eftersom många av stadens invånare bor i små lägenheter med begränsad möjlighet att förvara en massa verktyg.

Olika typer av borrmaskiner är typiska verktyg som många stadsbor inte äger själva och gärna hyr istället. Men även enklare verktyg kan det råda brist på. En idé som vi skrivit om tidigare är att hyra ut en komplett verktygslåda. Det kan till exempel passa för den nyinflyttade studenten som ska sätta upp några hyllor och montera några möbler.

Hyra ut en skåpbil eller släpkärra

I städer bor där det bor många människor är det många som flyttar ut och in. Eller av olika andra anledningar behöver flytta saker. Det kan vara allt från att slänga skräp till att köpa möbler på Ikea. Därför finns det garanterat en marknad för att korttidshyra enklare skåpbilar och släpkärror. Det gör detta till ett givet tips på sidoinkomster för dig som bor i stan.

Vi har skrivit inlägg om både att hyra ut en skåpbil och att hyra ut en släpkärra.