Tips

5 enkla sidoinkomster

Det behöver inte vara komplicerat att tjäna lite extra pengar. Vi listar 5 enkla sidoinkomster som du snabbt kan komma igång och testa utan massor av förberedelser.

Ett vanligt hinder för att komma igång med ett sidoprojekt är att tröskeln för att testa helt enkelt är för hög. Vill man hyra ut kajaker kräver det såklart att man har kajaker att hyra ut. Samma sak gäller till exempel att erbjuda digitala kurser – först behöver man skapa kurserna. Det gör det lite svårare att testa produkten på marknaden.

Men det finns också många idéer som inte kräver särskilt mycket förberedelser och som är enkla att prova på. Vi listar några av dem i det här inlägget.

Köpa och sälja prylar på nätet

Ett kul sidoprojekt som många sysslar med utan att ens reflektera över att det ger en inkomst är att köpa och sälja saker på internet. Det kan vara allt från loppisfynd till samlargrejer som serietidningar och porslin. Grejen här är givetvis att ha lite öga för vad som är eftertraktat, köpa det billigt och sedan sälja det vidare dyrare. Även om det kräver lite kunskap så kräver det ingen utrustning eller något startkapital.

Läs hela inlägget om att köpa och sälja prylar på nätet.

Hyr ut en pirra

Av olika saker som man kan testa att hyra ut så sticker en pirra ut av det enkla skälet att den är billig att köpa in och enkel att förvara. Det är alltså en bra produkt för dig som vill prova på det här med uthyrning. Även om vissa säkert köper en pirra istället för att hyra, eftersom den ändå är så pass billig, så är det säkert tillräckligt många som skulle kunna tänka sig att hyra för att det ska finnas en marknad. Särskilt i innerstan där många nog vill spara in på utrymmet i sina källarförråd.

Läs hela inlägget om att hyra ut en pirra.

Tjäna pengar på investeringar

Att tjäna pengar på investeringar behöver varken kräva mycket pengar eller kunskap. Självklart är det viktigt att man vet vad man köper. Men att till exempel lära sig hur det fungerar att månadsspara en mindre summa i en bred indexfond är inte särskilt komplicerat. Det är dessutom ett beprövat och historiskt sett vinnande koncept över tid. Av alla olika typer av enkla sidoinkomster är detta också sannolikt den vanligaste. Åtminstone indirekt eftersom våra pensionpengar investeras och förvaltas av olika kapitalförvaltare.

Läs hela inlägget om att tjäna pengar på investeringar.

Hyr ut en gäststuga

Hyra ut en ett par extra sovplatser är ett väldigt vanlig sidoinkomst. Särskilt i delar av landet som lockar många turister. En gäststuga på Gotland eller västkusten kan dra in flera tusen i veckan under sommarsäsongen. Visserligen kräver detta lite förberedelser, kanske lite städning samt att man är tillgänglig för att svara på frågor och liknande. Men det är inte särskilt krångligt att prova. Det är bara att lägga ut sin gäststuga på Blocket, AirBnb eller någon liknande tjänst. Eller varför inte börja med att hyra ut via vänner och bekanta? Ofta känner de någon som kan vara intresserad.

Läs hela inlägget om att hyra ut en gäststuga.

Sälj dina foton

Har du ett stort arkiv av foton som bara ligger i en digital mapp utan att komma till användning? Ett sätt att eventuellt tjäna lite pengar på kan vara att erbjuda dem till försäljning som stockfoton. Visserligen är det hård konkurrens, men om man har väldigt många bilder med populära motiv så kan det absolut vara värt ett försök.

Läs hela inlägget om att sälja sina foton.

Hyr ut en bil eller skåpbil

Har du en skåpbil? Perfekt, det är ett jättebra objekt att hyra ut. Människor behöver ofta transport i samband med flytt, köp eller försäljning av möbler och annat. Om du inte har en skåpbil kanske du har en vanlig bil med stort bagage. Även dessa kan gå att hyra ut för liknande ändamål.

Läs inlägget om att hyra ut en skåpbil.

Mer inspiration till enkla sidoinkomster

Blev du inspirerad och vill läsa mer om enkla sidoinkomster? Du kan till exempel kolla på vad som är mest populärt på Hygglo eller Tradera. Eller varför inte besöka några amerikanska sajter på ämnet som Side Hustle Nation.