Tips

7 sidoinkomster för sommaren

Vi listar 7 sidoinkomster för sommaren! Sommaren är ju en tid för ledighet och avkoppling för de flesta. Men det kan också vara ett bra tillfälle att få tid över till att vara kreativ och starta nya projekt.

Kanske har du gått och funderat på att starta något sidoprojekt? Varför då inte passa på att prova på några affärsidéer som är typiska för sommaren?

Hyra ut cyklar

Cykelturer är en typisk sommaraktivitet och om du bor på en ort som har många sommargäster så kan det kanske finnas en marknad att hyra ut cyklar till dem. En beprövad affärsidé som kan fungera i de flesta typer av natur och miljöer i vårt avlånga land.

Du kan läsa hela inlägget om att hyra ut cyklar här.

Erbjuda guidade turer

Bor du på en ort med många bra historier? Det kan vara allt från ett slott till fiskeindustrin historia. Om du också tycker om att prata inför folk så kanske guidade turer kan vara ett koncept som är värt att testa? 

Om du vill läsa mer om att erbjuda guidade turer, så kan du höra det här.

Hyra ut kajaker

Vem blir inte sugen på att ge sig ut med en kajak en solig dag? Det smidigaste sättet att tillgodose det suger är att hyra en. Precis som med cyklar så kan det säkert finnas en marknad på orter med många sommargäster.

Läs hela inlägget om att hyra ut kajaker här.

Hjälpa till med båtar

Båtar kräver mycket jobb och många kanske inte riktigt mäktar med att sköta allt själva. Om du är händig och dessutom har goda kunskaper om båtar så kan din kunskap och hjälpande hand säkert vara attraktiv att hyra in ett par timmar då och då under sommaren.

Om du vill läsa hela inlägget om att hjälpa till med båtar, så kan du höra det här.

Hyra ut sin båt

Om du däremot har en båt, men kanske inte har så mycket tid att använda den, så kanske uthyrning kan vara ett smart sätt att tjäna pengar. Båtar är eftertraktade och går att hyra ut för ett relativt högt pris. Dessutom en åtminstone delvis passiv inkomst.

Läs hela inlägget om att hyra ut sin båt här.

Sälja kaffe och andra drycker

Att sälja drycker på stranden eller på andra välbesökta sommarplatser är en klassisk affärsverksamhet. Enkelt att sätta upp och bra marginaler. Men tänk på att du kan behöva tillstånd.

Du kan läsa hela inlägget om att sälja kaffe och andra drycker här.

Hyra ut en gäststuga

Har du en gäststuga? Att hyra ut den till sommargäster är en perfekt sidoinkomst. Dessutom är det en inkomst som är åtminstone delvis passiv. Du kan visserligen behöva hjälpa gästerna tillrätta och svara på eventuella frågor. Men det är relativt lite jobb jämfört med många andra affärsidéer.

Om du vill läsa mer om att hyra ut en gäststuga, så kan du höra det här.

Mer läsning om sidoinkomster för sommaren

Om du vill läsa ännu mer om olika sidoinkomster som passar extra bra under sommaren så finns det många amerikanska blogginlägg på ämnet, exempelvis 22 Summer Side Hustles från Be The Budget.