Tips

3 sidoinkomster hösten 2022

Sälja ved, begagnade prylar eller börja investera i aktier? Vi listar några extra aktuella idéer på sidoinkomster hösten 2022.

Sälja ved

Ingen har väl missat den pågående energikrisen? Redan förra vintern kunde hushåll få betala tiotusentals kronor i elräkning.  Detta har sannolikt gjort att intresset för att köpa ved har ökat.

Något som också pekar på att intresset för att både öka och sälja ved har ökat är att vårt inlägg om att sälja ved är det mest klickade på sajten under sommaren 2022.

Köpa och sälja prylar på nätet

Inflation och kraftigt höjda räntor gör att hushållen ser mer pessimistiskt på sin ekonomi än på länge. I en sådan miljö kommer sannolikt begagnatmarknaden att bli mer attraktiv för många. Att köpa någonting begagnat istället för nytt är ett enkelt sätt att spara pengar.

Inlägget om att köpa och sälja prylar på nätet fokuserar – som rubriken säger – om näthandel via exempelvis Tradera. Men vi har till exempel också skrivit om att starta en egen loppis.

Börja investera på börsen

Första halvåret 2022 var ingen rolig period för den som har mycket pengar investerade på börsen. Men historiskt sett har det ofta varit bra köptillfällen när det är som surast på börsen och investerarna är som mest pessimistiska. Det är naturligtvis omöjligt att sia om framtiden, men den som börjar investera på börsen idag kommer åtminstone in billigare än den som började i januari 2022.

Inlägget om att tjäna pengar på investeringar hittar du här, och vi har även skrivit ett inlägg specifikt om att få passiv inkomst från aktieutdelning varje månad. Som vanligt när det gäller investeringar så bör man alltid göra sin egen analys, inget av det vi skriver är köprekommendationer utan bör snarare ses som inspiration.

Mer läsning om sidoinkomster hösten 2022

Sidoinkomster, eller “side hustles” som det kallas i USA, blir allt mer trendigare. Både att utöva och att skriva om. Time Magazine gjorde en artikel på ämnet under sommaren, där de också tipsade om 12 olika side hustles.