Tips

Tjäna pengar på återvinning

Går det att tjäna pengar på återvinning? Att återvinna och återbruka saker är bra för miljön och planeten. Men faktum är att det också kan gå att tjäna lite pengar på det.

Detta inlägg är av mer tipskaraktär än en renodlad idé. Vi listar tre olika typer av återvinning som det går att tjäna pengar på.

Panta burkar

Att panta burkar är en riktig klassiker. Många känner nog igen sig från barndomen då burksamling var ett av få sätt man kunde tjäna pengar på. I vuxen ålder är man kanske inte så sugen på att gå runt och leta efter burkar på gator och torg. Men man kan åtminstone se till att panta de burkar och flaskor man har. 

För ett hushåll som konsumerar ett par flaskor och burkar i veckan så kan man ganska snabbt komma upp i någon femhundring om året. Det är pengar det också.

Återvinna förpackningar med Bower

Nuförtiden går det inte bara att panta burkar. Det går också att panta andra typer av förpackningar med hjälp av appen Bower. Det går till så att man läser av streckkoden på förpackningen när man slänger den vid en återvinningsstation. Då får man poäng, som sedan kan omvandlas till pengar eller rabattkuponger.

Det finns tak på 20 kronor som det går att plocka ut varje månad. Men eftersom de flesta ändå redan källsorterar så är det inget direkt jobb för att inkassera de där 20 kronorna. Så varför inte?

Sälja begagnade saker på nätet

De flesta hushåll omsätter en del prylar idag. Särskilt barnfamiljer, där barnen växer ur och från gamla saker. Det är lätt hänt att gamla saker blir liggande eller slängs. Men faktum är att många saker faktiskt har ett bra andrahandsvärde. Särskilt eftersom second hand-köp har blivit allt mer populärt. Genom att sätta i system att alltid utvärdera om gamla avlagda saker går att sälja vidare så går det att tjäna in en del pengar.

Läs gärna också vårt inlägg om att köpa och och sälja saker på nätet.