Tips

Hur skapar man tid till en sidoinkomst?

Att hitta tid till en sidoinkomst kan vara en stor utmaning. Livspusslet är ofta tillräckligt svårt att få ihop som det är. Kanske behöver barn lämnas och hämtas på skola och förskola. Kanske finns det andra åtaganden. Sen har vi givetvis också det vanliga jobbet. I många fall kan det till och med ta mer tid i anspråk än den vanliga 40-timmarsveckan.

Så hur gör man för att skapa sig den tid som man behöver? I det här inlägget ger vi några tips.

Sätt av en återkommande tid

Det bästa sättet att hitta tid till en sidoinkomst är att planera in den i förväg. På så sätt blir det enklare att hitta lösningar på eventuella krockar i schemat som kan uppstå. Det blir också enklare att planera hur du ska använda den avsatta tiden. Om du istället kastar dig över ditt projekt när du råkar ha en stund över kanske du inte använder tiden på bästa möjliga sätt.

Arbeta med processer och mallar

Genom att sätta upp processer och skapa mallar som du kan utgå ifrån kan du spara tid och arbeta mer effektivt. Detta gäller oavsett om du är en frilansare med datorn som verktyg, eller om ditt sidoprojekt är något mer praktiskt. Ett exempel en process kan vara att ta fram en checklista för allt som behöver göras vid en uthyrning något kanske en skåpbil eller en minigrävare. Ett exempel på en mall kan vara att ha olika typer av av färdiga layouter som du utgår ifrån när du frilansar som grafisk formgivare.

Ha rimliga mål – och försök uppnå dem

Om du ska lyckas att hitta tid till en sidoinkomst så är det viktigt att inte sätta upp för höga mål. Samtidigt så är det viktigt att försöka nå de mål du sätter. Annars är det risk att du tappar motivationen. Börja i liten skala med rimliga mål. När du når dina mål kan du sedan sakta men säkert höja dem. På så sätt kan du sakta men säkert jobba dig framåt.

Mer läsning om att skapa tid till en sidoinkomst

Vill du ha ett lästips som berör både att skapa tid till en sidoinkomst, att arbeta mer effektivt och skapa större frihet och flexibilitet i din vardag i allmänhet? En bra bok på ämnet är “4-Hour Work Week” av Tim Ferriss.