Allmänt

Hur kan jag tjäna pengar hemifrån?

En fråga som ofta dyker upp i relation till sidoprojekt är “hur kan jag tjäna pengar hemifrån?”

Att tjäna pengar hemifrån är något många drömmer om. Att kunna jobba hemifrån ger ökad frihet – oavsett om det handlar om ett heltidsjobb, ett extrajobb eller ett sidoprojekt. Man slipper spendera tid i kollektivtrafik eller i bilköer. Det blir också lättare att få ihop logistiken i vardagen. Till exempel hämtningar och lämningar på förskolan eller att kunna gå ut med hunden på lunchen.

Bedriva affärsverksamhet på nätet

En undersökning från Side Hustle Nation visade att den vanligaste sidoinkomsten som läsarna hade var att bedriva någon form av affärsverksamhet på nätet. Detta är givetvis något som går alldeles utmärkt att göra hemifrån. Det kan vara allt från e-handel till att driva en blogg eller podcast som genererar annons- och sponsorintäkter.

Några idéer som vi tidigare tagit upp som är bra exempel inom denna kategori är att ge ut ett nyhetsbrev eller att skapa digitala kurser.

Tjäna pengar hemifrån på tjänster

Det andra vanligaste sidoprojektet att tjäna pengar på enligt undersökningen från Side Hustle Nation var konsulttjänster och frilansuppdrag. Detta är också något som i många fall går att göra hemifrån. I dagens globala värld är det vanligt att uppdragsgivare och konsulter sitter på helt olika platser i världen. Coronapandemin har dessutom drivit på den här utvecklingen ytterligare.

Några exempel på frilansuppdrag är att skriva artiklar för inbound marketing eller att klippa och redigera podcasts och video. Konsultuppdrag kan exempelvis vara bokföringstjänster eller IT-tjänster – två uppgifter som ofta går utmärkt att göra på distans.

Läs mer om att tjäna pengar på att sälja tjänster.

Passiv inkomst

Passiva inkomster går naturligtvis också utmärkt att tjäna pengar på hemifrån. Faktum är ju att de är ofta inte är beroende av något löpande arbete alls, utan du kan tjäna pengar på dem oavsett var du befinner dig. Du kan till och med tjäna pengar på dem medan du sover.

Läs mer om passiva inkomster.

Några förslag på passiva inkomster som vi tidigare har tagit upp här på bloggen är att tjäna pengar på investeringar eller att låna ut pengar.