Försäljning, Idéer

Sälja begagnade leksaker

Sälja begagnade leksaker – kan det vara ett bra sidoprojekt att tjäna pengar på?

Vi har tidigare skrivit om att sälja begagnade böcker. En liknande affärsidé är att sälja begagnade leksaker. Som med begagnade böcker så finns det många begagnade leksaker som inte är värda mycket pengar. Men om du har lite känsla för vilka leksaker som är eftertraktade och i god skick, så finns det möjligheter att tjäna pengar.

Fördelen med att sälja begagnade leksaker är att marknaden är stor då många föräldrar är ute efter prisvärda alternativ. En annan fördel är att det finns många plattformar där du kan sälja leksaker online. Du kan exempelvis sälja dem på Blocket eller köra nätauktioner på Tradera.

Kalkyl

Låt oss räkna på ett inköp av 100 begagnade leksaker på loppmarknader för 20 kronor styck. Det blir 2 000 kronor.

Alla leksakerna kommer inte att gå att sälja, men låt säga att 50 stycken går att sälja för ett snittpris på 50 kronor plus frakt. Samtidigt går ytterligare 30 att sälja för ett snittpris på 30 kronor plus frakt.

Försäljningen blir i så fall:

50 x 50 kronor = 2 500 kronor

30 x 30 kronor = 900 kronor

Totalt: 3 400 kronor

Enligt denna kalkyl så kan man alltså sälja leksakerna för cirka 70 procent mer än man köpte dem för.

Nackdelar med att sälja begagnade leksaker

När man analyserar och utvärderar en idé är det alltid viktigt att även fundera på vilka nackdelar som finns. Det kan vara allt från mycket administration till rena risker. Vilka nackdelar finns med att sälja begagnade leksaker?

  • Viktigt att notera är att det kan ta tid att hitta rätt leksaker och det kräver också mycket administration att packa och skicka dem till köpare. 
  • Dessutom är det viktigt att ha kännedom om vilka leksaker som går att sälja till ett hyfsat pris.
  • Även om marginalen kan vara hög så ger små, billiga objekt som leksaker en liten vinst per objekt.

Sammanfattning

Att sälja begagnade leksaker kommer med några uppenbara nackdelar, som administration och liten vinst per objekt. Men marknaden är stor och med lite tid, research och kreativitet så kan du tjäna pengar på begagnade leksaker. Det kan absolut vara värt att prova och se vad som fungerar bäst för dig och dina försäljningar.

Vad tycker du om idén? Är det något du vill lägga till eller påpeka? Kommentera gärna!