Tips

Kan man tjäna pengar på odling?

Kan man tjäna pengar på odling? Det är en fråga som många som hittar in till den här bloggen har. 

Det är givetvis svårt att ge ett rakt svar på den frågan. Men det finns åtminstone en del faktorer som talar för att det finns viss potential. I det här inlägget så listar vi tre faktorer som gör att odling definitivt kan vara något att hålla ögonen på för den som är ekonomiskt intresserad.

För en kortare kalkyl på vilka pengar man skulle kunna tjäna så rekommenderar vi vår tidigare text om att odla och sälja växter för att tjäna pengar.

Det är trendigt med odling

De senaste åren har odling blivit extra populärt. Nu för tiden är det snarare en regel än ett undantag att modemagasin som Elle listar de senaste växttrenderna. Även mäklare som Erik Olsson tar numera upp hur man kan använda växter för att styla sin lägenhet.

Även trendigt att försöka tjäna pengar på odling

Att det också lanseras nya, moderna tjänster som adresserar växtintresserade visar att det finns ett stort intresse för den här typen av produkter. Dagens industri skriver till exempel om Lalaplants, vilka erbjuder en digitaltjänst för konsumenter att köpa växter, krukor och tillbehör med hemleverans. Enligt Dagens industris uppgifter omsätter den svenska marknaden för plantor mer än 10 miljarder kronor varje år.

Tjäna pengar på odling – genom att spara pengar

Ett sätt att indirekt tjäna pengar är att spara pengar. Alltså att göra av med mindre pengar och få mer över till annat. Här finns det stora möjligheter för den som istället för prydnadsväxter istället satsar på att odla egna grönsaker, rotfrukter och kryddor. Det kan bli flera tusenlappar i månaden. Här är till exempel ett gammalt, men fortfarande relevant, inlägg från bloggaren Sara Bäckmo på det ämnet.

Har du någon fråga, eller något tips som du vill komplettera med? Kommentera gärna!